BejelentésHajhosszabbítás
Prémium minőségű humán hajak

MENÜPóthaj ápolása

A hajhosszabbítás esetében a legtöbben hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, vagy fogalmunk sincs arról, hogy ez mindennapos törődést igényel. A póthaj sokkal több törődést igényel, mint a saját hajunk. Legyen az a legjobb európai, vagy indiai haj.  Néhány fórumon azzal lehet találkozni, hogy a póthajat hordó nők alapvetően semmit nem tudnak arról, hogy mivel kellene kezelni a hajat, és olyan általános szereket javasolgatnak egymásnak, ami egyáltalán nem a póthajakra lett kifejlesztve - a póthaj ugyanis már élettelen !


Naponta legalább 30 percet kötelező foglalkozni vele. Reggel és este ki kell fésülni, esetenként kivasalni. Fésülésnél a kezünkkel ellen kell tartani a fésülő mozdulatnak, nehogy az illesztések elmozduljanak. Ha elmulasztod az alapos, lágy kifésülést, pár nap alatt "berasztásodik". Akinek van hosszú szőrű kutyája, macskája, pontosan tudja, hogy a kutyakozmetikus a fésületlen kedvenceinkkel sem tud mit kezdeni, kénytelen a szőrét visszavágni, mert egy idő után kifésülhetetlen boglyok, bolyhok keletkeznek a szőrzetben. Pontosan ez történik a póthajjal is. Kifésüléshez speciális puha sörtéjű kefét kell alkalmazni, amelynek egyik szála rövidebb, másik hosszabb. Az illesztési pontokat tilos fésülni, vasalni, festeni és közvetlenül szárítani. A vasalásnál, és hajmosásnál csak közepes, vagy gyenge hőértéket használhatunk. Javasolt mosni 4-6 naponként, de tilos naponta, mivel az kiszárítja. Hajmosásnál minél kevesebb vizet használjunk, és minél rövidebb ideig, mivel a haj is nedvszívó képességű, és egyáltalán nem tesz jót neki az áztatás. Az illesztési pontokhoz ne érjen balzsam.


Ne spóroljunk a sampon árával, mert az a hajunk árába kerülhet. Néhány samponban olyan összetevők vannak, amik oldják a keratinos hőillesztést (például alkohol, kőolaj). Nézzük meg a sampon összetevőit vásárlás előtt ! Mosásnál ne lógassuk lefelé a hajat egy kádba, hanem állva, vagy ülve mossuk meg, mert sokkal kevésbé lesz kócos. Mosás után ajánlatos 5-15 percre alaposan bebalzsamozni, lehetőleg olyan termékkel ami tartalmaz jojoba olajat, keratint, és szilikont, vagy ezek valamelyikét. Mosás után hagyjuk 15 percig szabadon száradni a hajat, így elkerülhető, hogy a meleg hajszárító bedunsztolja egyből a hajat. Hagyjuk kipárologni egy részét a víznek !


A gyors elnitézés érdekében tilos forró levegővel szárítani a hajat, vagy így vasalni. Lehetőleg hagyjuk megszáradni a hajat magától, ez a legjobb, amit tehetünk vele. Szárítás után alapos, gyengéd kifésülés ajánlott. Vizesen ne fésüljük a hajat. Tépkedni tilos.


A haj anyagának alapja a keratin, ezért használjunk keratin tartalmú termékeket is. A hajat óvja a szilikon, ezért használjunk szilikon tartalmú sprayt vagy balzsamot is. A hajnak jót tesz a szőlőolaj, a jojoba olaj, de minden egyéb olaj egyenesen tönkreteszi a hajat, például a kőolaj származék tartalmú hajápoló szerek. Gyümülcs olajos, vagy gyümölcs savas termékeket kerüljük, mert egyáltalán nem tesznek jót a póthajnak.


Használjunk minél több speciális ápolószert váltakozva. Éjszakára nagyon fontos kifésülni a hajat. Alvási szokásaink is befolyásolják a reggelre kialakult hajszerkezetet. Nem szabad - sőt tilos - nedves hajjal lefeküdni. Száraz haj esetén is jól járunk, ha összefogjuk éjszakára, például a tőtől 3cm-re, majd a copf felénél, és a vég előtt 2 cm-el, de sohasem "befőttes" gumival, hanem valamilyen rugalmas állagú, de szövet burkolatú termékkel. Talán elsőre furcsán hangzik, de egy selyem párnahuzatba érdemes éjszakára betenni az egész copfunkat.


Strandon, uszodában, tengerben, és fürdésnél óvjuk a hajat a sós viztől és a klórtól. Használjunk úszósapkát, vagy átlátszó védősapkát akár fürdéshez is. Szoláriumozásnál fedjük el a hajunkat egy törölközővel ! Napozás csak kíméletesen.


Érdemes a vasalást is heti 1-2 alkalomra csökkenteni. Sok hajvégápoló használata ajánlott.


Ha ezeket betartod, biztosan sokáig örömödet leled majd póthajadban!


 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!